— Our Mission —

Today's most wonderful moment

Boka bord

Välkommen till en smakfull mötesplats i en skön avslappnad atmosfär.
Vår meny är uppbyggd av många mindre rätter som vi uppmuntrar till att dela med ditt sällskap runt bordet. Våra kockar hämtar sin inspiration från stora delar av världen där råvarorna är som allra bäst för stunden.

Är ni ett större sällskap som vill boka plats ring 031-13 27 80. Känner ni bara för att dricka något gott och äta något smått då är det bara att slinka in i vår bar.
Hoppas vi ses snart!

Lunch

Lunch

Vecka 42

Restaurang Space62 

KLASSIKER PÅ SPACE 62
Wallenbergare på kalv, trattkantareller, mandelpotatispuré & spräckt rödvinssås 199
Grillad biff från Dalsjöfors, variation på rotselleri, fläderkapris & körvel 245
Råbiff, sesamemulsion, soyatapioka, wasabi & jordnötter halv 145 / hel 195
Löjromstaco, syrad lök & gräddfil 95
Skogssvamp, gruyèreskum & portvinsreduktion 145
 

GRÖNT 129
Frissésallad, grönkål, avokado, syrad lök, dill & hovmästarsås
+ Varmrökt lax 55

HELSTEKT PLATTFISK 255
Fisk från auktionen i Göteborg
Inkokt äpple, sidfläsk & spetskål

 DAGENS FISK 189
Fisk från auktionen i Göteborg

DAGENS LUNCH 135
Måndag: Morotsbiffar, morotskräm, citrusbrässerad fänkål, hasselnötter & dill
Tisdag: Schnitzel på gris, sardellsmör, potatisklyftor, kapris & rödvinssås
Onsdag: Lammfärsbiffar, soltorkade tomater, zucchini, fetaost & örtyoghurt
Torsdag: Grillad kyckling, rostad majskräm, bacon, plommontomat & örtsky
Fredag: Brässerad högrev, gratinerad mandelpotatis & västeråsgurka

 

SÖTT
Crème brûlée 85
Blåbär, blåbär, blåbär och lite mandel 95
Tryffel 35

BUSINESS LUNCH 295
Taco med löjrom, syrad lök & gräddfil
Dagens fisk
Blåbär, blåbär, blåbär & lite mandel

LUNCH-VIN 75
LUNCH-ÖL 59
LUNCH-LÄTTIS 38

Sallad samt bryggkaffe/te ingår i samtliga rätter

Instagram@restaurangspace62

Kväll

RESTAURANG SPACE62

Vår meny är uppbyggd av flertalet mindre rätter, utformade för att kombinera smaker för att få ut så mycket som möjligt vid varje besök.
Vi uppmuntrar till att prova flera olika rätter, och kanske till och med dela mellan varandra runt bordet.
Inspirationen hämtar vi från stora delar av
världen och råvarorna kommer från där de är som bäst för stunden.

KVÄLLENS DRINK
135

SNACKS
Gröna oliver 39
Rökta mandlar 39

OSTRON
Fine de Clairs Cap Horn, 28

2 ostron & 1 glas skumpa, 199

FRÅN RÖDA FARAN
Kockens goda, 130
God ost, chark & marinerat grönt

Kockens ännu godare, 225
Löjrom, chark, goda ostar & marinerat grönt

Serveras 20g
Jamon Iberico de Bellota, Spanien, 158
(Grand Reserva 36 mån)
Jamon Ibérico de Cebo, Spanien, 72
(24 månader)
San Daniele DOP, Italien, 59
(16 mån)
Salame al tartufo, 65
(16 mån)

 

 

 

MENY
Jamon Ibérico de Cebo & plommontomat 95
Löjromstaco, syrad rödlök & gräddfil 95
Torsk fritters, chili, koriander & hjärtsallad 65
Pimentos de padrones & rökt yoghurt 65
Kolgrillat ostron med äpple, blekselleri & slanggurka 45/styck

Svensk skogsvamp, gruyère, portvin & krasse 145
Burrata, gröna & röda tomater, tomatvinägrett, krasse 98
Tonfisk, svarvad rättika, picklad avokado & pepparrot 155
Råbiff, forellrom, soyatapioka, wasabiärtor, shiitake, svartroschips & jordnötter 145
Grillat Pitabröd med chili på högrev & rökt yoghurt 85
Jordärtskocka i olika varianter, brynt smör & inkokt päron 115
Lamm, pumpa i olika varianter, grönkål & rosmarin/rosépepparsky 195
Torsk, spetskål, sesam & bonitobuljong 195

FRÅN MÖRNINGSSKÅPET
Husets Ryggbiff, 225gram 315kr
Hängmörad Entrecôte, 225gram 335kr
Hängmörad Ryggbiff på ben 500gram, servering för 2 personer 795kr
SERVERAS MED:
Grillad pak choi, hyvlad zucchini & djävulssås

EFTER MATEN
Havtornssorbet, mörk choklad, rostat kaffe & karamelliserat bovete95
Friterad munk, äppelkompott, lagerbladsglass & äpple syrup95
Blåbär, blåbär, blåbär och lite mandel 95
3 ostar 105

Bar

I vår bar kan du sitta och prata med oss om mat, dryck och allt mellan himmel och jord. Eftersom vi serverar både mat och chark från baren kan du lätt sitta här hela kvällen. God öl, vin, drinkar och alkoholfria dryckesalternativ finns såklart också att tillhanda gå.

AFTERWORK

Fredagar 16:00 – 18:30

Varje kväll finns en ny spännande drink på vår meny som vi arbetar fram på ett säsongsbetonat och hållbart sätt. Tillsammans med kvällens drink fokuserar vi på massor av goda klassiker. Efter maten tycker vi att det är dags för en utav våra goda kaffedrinkar eller varför inte en hotshot eller två?



Vi är en kontantfri restaurang. Bättre säkerhet och snabb & enkel hantering.

Bilder